Taco bowl med torsk

Lækker fiske taco bowl

Fisk bliver ofte forbundet med kedelig udkogt torsk sammen med melede kartofler - faktisk er fisk SÅ meget mere end det! Du får ikke noget der er sundere for din krop, med masser af vigtige næringsstoffer.  Hvis du f.eks. følger en af de kendte madregimer, som ant- inflammatorisk kost, eller Paleo mm, så kan du sagtens kaste dig ud i en taco skål!

Der er ingen der siger det skal være helt magen til opskriften her - du kan sagtens skifte ud på nogle af ingredienserne eller tilføje dine yndlings grøntsager. Du kan i princippet også bruge hvilken slags fisk alt efter hvad du har, men torsk har den mest fantastiske konsistens lige til den perfekte mexicanske taco skål - Her har du mulighed for at folde dig ud kreativt og finde på din helt egen version.

 

Du må ikke lade dig skræmme af de fancy navne som "chipotle" som egentlig er enten chilipasta eller krydderi (Den kommer også i Santa Maria versionen).

"Pico de gallo" er egentlig bare den klassiske taco sauce, som du også kan købe færdig, men smager himmelsk hvis du selv lige blander de få ingredienser. 

 


 

Ingredienser til blomkåls ris: 

Et blomkålshoved, lidt oliven olie

 

Ingredienser til "Pico de gallo": 

3 store tomater, hakket

1 rødløg, finthakket

1 grøn chili (du fjerner kerner og stilk og hakker fint)

1 fed hvidløg

1-2 spsk hakket koriander

limesaft

havsalt

 

Chipotle:

1/2 kop mayo

1 spsk fed kokosmælk

1 lime (saften derfra)

2 fed hvidløg

2 spsk æbleeddike

1 spsk chipotle pulver (feks fra santa maria eller hvad du har i den lokale, eller har derhjemme). 

 

Marinade til torsken:

Rør lidt limejuice sammen med 3 tsk røget paprika, 1/2 tsk cayenne pulver, havsalt og lidt spidskommen - rør det i en lille skål og mariner torskefileterne med denne blanding

 


 

Start med at lave blomkålsrisene - endten river du blomkålshovedet på et rivejern eller også skærer du blomkålet i små stykker og putter i foodprocessoren indtil konsistensen er ris agtig. - forvarm ca 2 spsk olivenolie i en gryde og tilsæt risene og kog dem ca 4-5 minutter. Rør konstant så de ikke brænder på. 

 

Nu steger du torske fileterne i godt 3-4 minutter på hver side - indtil konsistensen er fast og nemt kan skilles med en gaffel.
Imens begynder du din chipotle, hvor du blander alle ingridienserne i rn lille skål. 

 

Lav "Pico de gallo": Smid de hakkede tomater, rødløg, hvidløg og øvrige ingredienser i en skål og mix sammen - lad den endelig gerne trække en times tid inden servering. 

 

Skær avocadoen i skiver - Nu kan du begynde at sammensætte skålene, hvor du starter med at dele risene op i hver skål, sammen med øvrige ingridienser, top op med torsk og evt. lidt frisk koriander og evt. et par skiver lime til pynt. 

 

Det er virkelig en lækker ret både til middagsmad eller aftensmad. Du kan også anvende som indmad i tacos til f.eks. guacamole og creme fraiche. 

 

De lækreste torskefileter fra Hanstholm kan du finde HER