Fiskesuppe fra Den Blå Lanterne, Lyngør - Norge

Hele december måned kunne I følge med i vores julekalender på facebook, hvor en masse af Jer derude var søde at dele jeres yndlings opskrifter med os, sammen med billeder og en lille anekdote. 

Det skabte et smil på læben, at mange var med på legen i verdens kedeligste december måned 2020.

Mange tak for jeres bidrag.

 


 

Den første opskrift er fra Mariette Grønnegård, som er kendt i Thy for hendes `Grønnegårds salatdressing´ som er god til alle salater, sandwiches... og selvfølgelig fisk.

Mariette skrev følgende:

 

"Hej med jer ved havet

Hermed en fortælling om min tid i Norge, hvor jeg arbejdede på en fiskerestaurent, på Lyngør. Restaurenten hed `Den Blå Lanterne´. Jeg var 24 år og blev ansat som kok lige efter min uddannelse som køkkenleder. Den Blå Lanterne var berømt for deres fiskesuppe, folk kom sejlende dertil, da det var en lille ø uden veje og biler.

Muslingerne var så friske, at vi hentede dem op fra bryggen, som skibene var fortøjret til. Vandet var så klart, vi kunne se krabber, rejer og småfisk på bunden 2-3 meter nede. Det var en stor oplevelse for mig - vi var 10-15 unge mennesker ansat og vi boede på restaurenten der var bygget i 4 etager.

På 1. salen lå restaurenten.

På et tidspunkt blev det dog for trangt for mig, så jeg flyttede ud på "Balder", det lille sejlskibsom restaurenten ejede.

På billederne kan man se `Den Blå Lanterne´ i Lyngør og på næste billede den originale opskrift på den legendariske fiskesuppe.

 

Venlig hilsen

Mariette"