Kulmule er en rigtig lækker fisk i familie med torsken.
Det er en mager fisk og virkelig velsmagende, der egner sig utroligt godt til at blive stegt, gerne på skindsiden, så skindet let bliver dejlig sprødt.
Du kan lave kulmule i mange variationer, server den feks. sammen med blomkåls couscous eller en mere sommerlig udgave med tomatkompot, fennikel og oliven.
Her giver vi dig en virkelig lækker opskrift på stegt Kulmule sammen med rodfrugter.
ingridienser
- 300g Kulmule med skind (fås her)
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 pastinakker eller persillerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 100g smør skårret i tern
1. Skær fileten ud i flere stykker (portionsstørrelser), læg dem med skindsiden nedad og salt dem. Sæt stykkerne til side imens du ordner grøntsagerne.
2. Opvarm en god pande som du kan regne med slipper let.
3. Lav et par snit på kulmule stykkerne (skindsiden)
4. Kom lidt raspolie (eller anden olie som tåler høje temperaturer) på den varme pande og lig fiskestykkerne med skindsiden nedad når panden er rygende varm.
5. Hold fisken nede, et stykke ad gangen med en palet, så skindet får kontakt med panden
7. Kulmulen steges på skindsiden til de er næsten færdige, når du kan se kødet er hvidt hele vejen igennem, vender du den og giver max 10 sekunder på den anden side.
8. Server kulmulen sammen med rodfrugterne og du kan sagtens anrette pænt på tallerkenen i portioner.
Stegte rodfrugter
1. rens porre og skræl rodfrugterne
2. Skær det hele ud i små tern og snit hvidløg fint
3. Varm en sauterpande op og steg porrer, gulerødder og pastinakker ved middel varme. (Dette gør du simultant mens du sætter panden over til fisken).
4. Lad grøntsagerne stege et par minutter og tilsæt så hvidløg
5. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten helt ind
6. skru ned for varmen og rør smørretud i grøntsagerne
7. smag til med salt, citronsaft og evt. friske krydderurter efter eget valg