I verdenshistoriens kedeligste december måned, bestemte vi at lave en julekalenderfølgeton, hvor I derude skulle indsende jeres bedste fiskeopskrifter, for at inspirere hinanden til at spise mere fisk i hverdagen. Dét gjorde I så i stor stil -
Det gav os et smil på læben at se, at selvom verden var trist og trættende med minkskandaler, corona restriktioner mm. Så kan vi finde andre måder at inspirere hinanden.
Vi har efterfølgende besluttet at dele opskrifterne lidt efter lidt herinde på hjemmesiden, så de er nemme at finde frem til. God fornøjelse...
Spinat gratin med mørksej (4. personer)
3 dl skummetmælk og 75 gr. mel piskes sammen, koges op og afkøles.
30 gr smør, salt, peber og sukker
5 æggeblommer
5 piskede hvider
300 gr. optøet hakket og drænet spinat
400 gr. mørksej (Fra Erling Grønkjær)
Smurt ildfast fad på 175 grader i 50-60 minutter
Som tilbehør evt. råstegte eller kogte kartofler.
"Retten er meget mager og sund!!!
Med venlig hilsen
Ilse Haugaard"